In Zuid-Tirol komt de lente vaak wat vroeger dan elders. Levensgenieters genieten meestal al in maart van de warme zon en de zachte lentelucht in het Meranerland. Ze laten de winter en het leven van alledag achter zich en trakteren zichzelf op een ontspannende vakantie tussen cipressen en citroenbomen, tussen appelbloesems en palmen. Als je op zoek bent naar rust, kom dan naar het viersterrenhotel Maria Theresiain Algund. 

Het liefdevol gerunde adults-only hotel is een charmant toevluchtsoord in de wijngaarden, met een fantastisch uitzicht op het Meraner Bekken en de omliggende bergen. Het voelt goed om eens onbezorgd te kunnen ontspannen: laat je van ’s morgens tot ’s avonds verwennen met culinaire hoogstandjes, geniet van de ruimte en de vele activiteiten, en van de wellnessverwennerij en geluksmomenten in de natuur.

Perfect voor levensgenieters vanaf 16 jaar

Je favoriete krant vers van de pers aan de ontbijttafel, een speciaal kussen voor de zoetste dromen, ruime kamers, een glas Zuid-Tiroolse wijn op het terras, een aangename sfeer. De gastheren van Hotel Maria Theresia doen graag iets extra’s om hun gasten volop te verwennen. Het hotel wordt gekenmerkt door veel ruimte voor elke gast, heerlijke rust en de natuur, die in het voorjaar tot leven komt. 

Bewust klein, bewust fijn is de filosofie van Hotel Maria Theresia. De gastfamilie gaat verantwoord om met de grote uitdagingen van deze tijd. Ze besteden veel aandacht aan een milieuvriendelijke vakantie. Toch zorgt het hele team zonder compromissen voor ingrediënten van de hoogste kwaliteit in de keuken, voor een heerlijk aanbod voor het buffet en diner. Geniet ook van de constante temperaturen in het zalige zwembad en van een onbeperkt aanbod van sauna en wellness. Dit is alles wat een vakantie echt ontspannend maakt. 

Veel is nieuw in Hotel Maria Theresia: de aangename sfeer in de prachtige eetzaal, de grote ligweide met uitzicht en de zwembadoverkapping die helpt om energie te besparen, de moderne airconditioning en nieuwe flatscreentelevisies voor alle kamers, mooie ruimtes met veel licht voor massages en schoonheidsbehandelingen en de ruime ondergrondse parkeergarage. 

Highlight-weken in Hotel Maria Theresia

Ook al is het fijn om de hele dag te genieten van het goede leven in Hotel Maria Theresia, de specials die het hotel aanbiedt, zijn ook interessant: uitstapjes naar het Gardameer, naar Valdobbiadene of elders in Zuid-Tirol. Er is veel te zien. En ook te proeven. Het programma is heel gevarieerd in de speciale weken in de lente van 26 maart tot 5 april, van 5 tot 16 april, van 16 april tot 14 mei en van 14 mei tot 25 juni 2023. 

Wie de natuur intrekt, kan zich verheugen op een onbeschrijflijke verscheidenheid. De prachtige panoramawegen zijn ideaal voor ontspannende wandelingen. Hogerop kun je over de Meraner Höhenwegwandelen of een rondwandeling maken hoog in de Alpen in een uniek berglandschap. Elke dinsdag neemt gastheer Wolfgang de gasten van Hotel Maria Theresia mee op een avontuurlijke wandeling. 

Op donderdag rijdt de bus iets verder weg: soms naar een chocoladeproeverij in Vinschgau, soms naar Verona en de bloemenmarkt of naar de olijfolieproductie aan het Gardameer, soms naar een vieruurtje (‘marende’) op een alm in het Ultental. Geen vakantie zonder fiets? In de omgeving rond Hotel Maria Theresia is het romantisch fietsen door geurende boom- en wijngaarden en naar bloeiende alpenweiden. 

Sportievelingen kunnen er zich aan een uitdagende mountainbiketocht wagen. Wie in Hotel Maria Theresia verblijft, profiteert van de gratis Südtirol GuestPass Algund. Met deze gastenkaart kun je gratis gebruik maken van alle openbaar vervoer in heel Zuid-Tirol, en van bepaalde kabelbanen en heb je gratis toegang tot 90 provinciale musea.

 Rosengartenstraße 10,  39022 Algund, Italië |  39 0473 / 44 32 51  | info@mariatheressia.it | www.mariatheresia.it

(Visited 178 times, 1 visits today)