Majestueuze landschappen wachten je op in Tirol, een regio in het westen van Oostenrijk. Zowel in de winter als in de zomer is het de perfecte plek om je zorgen te vergeten en te ontsnappen aan de dagdagelijkse ratrace. In de zomer kan je er bergbeklimmen en hiken, terwijl de winter het uitgelezen moment is om te gaan skiën. We geven je graag vijf tips voor een onvergetelijke vakantie in deze prachtige regio.

Camping of vakantiehuisje


Als je het budget onder controle wil houden, is een camping een goede keuze als uitvalsbasis om er volop op uit te trekken in de prachtige natuur van deze deelstaat in de Alpen. Heb je iets meer budget te spenderen, kan je altijd kiezen voor een vakantiehuisje in de bergen van Tirol. Deze zijn van iets meer comfort voorzien dan een camping en geven je alsnog voldoende bewegingsvrijheid. Watervallen van Tirol.

Watervallen van Tirol

Je zou het niet verwachten maar in Tirol kan je verschillende watervallen bezoeken. Als je tijdens de zomermaanden op zoek bent naar wat verfrissing, is een bezoek aan een waterval zeker aanbevolen. De meesten zijn makkelijk bereikbaar via wandelpaden, loopbruggen en bruggen. Wandel een andere wereld binnen en geniet van de
verkoeling van de magische watervallen van Tirol.Wellness in de bergen

In het hart van de Alpen vind je op het platteland meerdere kuuroorden waar ontspannende therapieën gecombineerd worden met een schilderachtig landschap. Geniet van een Kneip- watertherapie terwijl je je ogen laat betoveren door het prachtige uitzicht van de bergen. Je vindt in Tirol zowel spahotels, als je meerdere dagen wil relaxen, als saunacomplexen waar je een volledige dag kan spenderen.

Oostenrijkse keuken

Laat je verwennen door de Oostenrijkse gastronomie in een rustieke alpenweidehut, in een eethuisje in de bergen of op een traditionele plattelandsherberg. In Tirol worden enkele van de beste gerechten ter wereld geserveerd: van Tiroler Gröstl tot Kiachl. Gastronomie met lokaal geteelde producten, meer moet dat niet zijn.

Winterwandelen in de sneeuw


Knarsende sneeuw onder je voeten, besneeuwde bossen aan het eind van je uitzicht, heldere winterlucht in je neus; winterwandelen in de Alpen is een onvergetelijke ervaring. Ver weg van de drukte van de skipistes en de bruisende resorts is Tirol bezaaid met goed onderhouden en duidelijk bewegwijzerde wandelpaden met populaire uitkijkpunten en gezellige berghutten. Er is voor iedere leeftijd en iedere vaardigheid wel een wandelpad te vinden.


KLIK HIERBOVEN VOOR MEER INFORMATIE OVER ACTIEVE REIZEN NAAR OOSTENRIJK