Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

3 dagen in de verse sneeuw van Damüls
Verscholen in het Bregenzerwald ligt een pareltje van een skigebied. Het sneeuwrijkste dorp ter wereld zelfs. En op nog 900 kilometer van Utrecht. Het is Damüls. Ideaal gelegen voor een weekendtrip.

Begin Februari ging het Boardshortz.nl Team hier op bezoek. We vielen met onze neus in de verse sneeuw.

Sneeuwrijke weerkaarten

Een dag of 5 voor vertrek zien de sneeuwkaarten er likkenbaardend uit. Damüls ligt vol in de schotlinie van een vette Nordstau met tot wel 100cm vers in een dag of 3. Precies op het moment dat wij er zijn. Maar elke dag, dat de trip nadert, veranderen de kaarten een beetje. De weerkaarten zijn op dag van aankomst 180 graden gedraaid, waardoor slechts een schampschot van een centimeter of 15 ons deel is. Maar het is voldoende.

Diversiteit

De eerste dag vallen de condities reuze mee. Zon en die verse 15 cm sneeuw. Dat maakt het lekker cruisen door het gebied. En vanaf de eerste bocht is het raak. Via de Hohe Wacht stoeltjeslift pakken we een zuidhelling met verse poedersneeuw en een wat krokante onderlaag.

En dat doen we nog een keer of 5. We duiken daarna de kant van Mellau in waar we nog wat leuke noordhellingen vinden en heerlijke pistes vinden. Aan het eind van de dag bezoeken we de nieuwe Ragaz Proline. Een kickerline met reuzen schansen.

Offpiste met gids

Dag 2 staat onder leiding van Gernot. Een gids van de skischool. Het zicht is matig door de bewolking. Maar als iemand, die elke boom kent en hobbel kent, voor jou de koers bepaald, is het ontspannen genieten van verborgen afdalingen vol met poedersneeuw. En dan boffen we met de Powfinder Snowboards, die we mee hebben. Deze boards drijven nog beter op dit soort sneeuw. Een feestelijke sneeuwervaring.

Funpark

Op de laatste dag staat een ontmoeting met Thomas Alton op het programma. De Parkchef. Hij heeft ooit, 17 jaar geleden, het plan gevat hier in Damüls een schans te bouwen. Nu staan er rails, boxen, schansen en is Snowpark Damüls het grootste van west Oostenrijk.

Verder pakken we nog de stukjes van het gebied mee, die we nog niet gezien hebben. Zo loopt er een piste langs en door het dorp.

En vinden we nog wat maagdelijke sneeuw.

Nog een paar feiten over Damüls op een rij.

  • De skischool heeft een ruim aanbod aan skiles mogelijkheden.
  • Sinds 2010 zijn de gebieden Damüls en Mellau met elkaar verbonden.
  • Met 109 kilometer aan pistes met een grote diversiteit vind je er genoeg uitdaging.
  • Het gebied gaat tot ca 2.000 meter en heeft gemiddeld genomen niet veel hele steile hellingen, wat gunstig is voor het mogelijke lawinegevaar.
  • De skischool heeft meerdere gidsen beschikbaar indien je wilt freeriden.
  • De skischool heeft daarnaast 5 skileraren die ook Nederlands spreken.
  • Tijdens een aantal weken in laagseizoen kunnen kinderen tot 6 jaar gratis skiles en een skipas krijgen. 80 tot 90% van de hotels liggen op aan de piste.

Dit bericht werd geschreven door Jurjen van http://www.boardshortz.nl/

(Visited 198 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier