Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

3 dagen in de verse sneeuw van Damüls
Verscholen in het Bregenzerwald ligt een pareltje van een skigebied. Het sneeuwrijkste dorp ter wereld zelfs. En op nog 900 kilometer van Utrecht. Het is Damüls. Ideaal gelegen voor een weekendtrip.

Begin Februari ging het Boardshortz.nl Team hier op bezoek. We vielen met onze neus in de verse sneeuw.

Sneeuwrijke weerkaarten

Een dag of 5 voor vertrek zien de sneeuwkaarten er likkenbaardend uit. Damüls ligt vol in de schotlinie van een vette Nordstau met tot wel 100cm vers in een dag of 3. Precies op het moment dat wij er zijn. Maar elke dag, dat de trip nadert, veranderen de kaarten een beetje. De weerkaarten zijn op dag van aankomst 180 graden gedraaid, waardoor slechts een schampschot van een centimeter of 15 ons deel is. Maar het is voldoende.

Diversiteit

De eerste dag vallen de condities reuze mee. Zon en die verse 15 cm sneeuw. Dat maakt het lekker cruisen door het gebied. En vanaf de eerste bocht is het raak. Via de Hohe Wacht stoeltjeslift pakken we een zuidhelling met verse poedersneeuw en een wat krokante onderlaag.

En dat doen we nog een keer of 5. We duiken daarna de kant van Mellau in waar we nog wat leuke noordhellingen vinden en heerlijke pistes vinden. Aan het eind van de dag bezoeken we de nieuwe Ragaz Proline. Een kickerline met reuzen schansen.

Offpiste met gids

Dag 2 staat onder leiding van Gernot. Een gids van de skischool. Het zicht is matig door de bewolking. Maar als iemand, die elke boom kent en hobbel kent, voor jou de koers bepaald, is het ontspannen genieten van verborgen afdalingen vol met poedersneeuw. En dan boffen we met de Powfinder Snowboards, die we mee hebben. Deze boards drijven nog beter op dit soort sneeuw. Een feestelijke sneeuwervaring.

Funpark

Op de laatste dag staat een ontmoeting met Thomas Alton op het programma. De Parkchef. Hij heeft ooit, 17 jaar geleden, het plan gevat hier in Damüls een schans te bouwen. Nu staan er rails, boxen, schansen en is Snowpark Damüls het grootste van west Oostenrijk.

Verder pakken we nog de stukjes van het gebied mee, die we nog niet gezien hebben. Zo loopt er een piste langs en door het dorp.

En vinden we nog wat maagdelijke sneeuw.

Nog een paar feiten over Damüls op een rij.

  • De skischool heeft een ruim aanbod aan skiles mogelijkheden.
  • Sinds 2010 zijn de gebieden Damüls en Mellau met elkaar verbonden.
  • Met 109 kilometer aan pistes met een grote diversiteit vind je er genoeg uitdaging.
  • Het gebied gaat tot ca 2.000 meter en heeft gemiddeld genomen niet veel hele steile hellingen, wat gunstig is voor het mogelijke lawinegevaar.
  • De skischool heeft meerdere gidsen beschikbaar indien je wilt freeriden.
  • De skischool heeft daarnaast 5 skileraren die ook Nederlands spreken.
  • Tijdens een aantal weken in laagseizoen kunnen kinderen tot 6 jaar gratis skiles en een skipas krijgen. 80 tot 90% van de hotels liggen op aan de piste.

Dit bericht werd geschreven door Jurjen van http://www.boardshortz.nl/

(Visited 208 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer