Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De zwarte keerzijde van de bergsport
In 2015 moesten in de Zwitserse Alpen en Jura in totaal 2750 personen aansprak maken op de reddingsdienst respectievelijk gered worden. Dat zijn 294 personen meer dan in het jaar daarvoor. Ook het aantal personen wat het leven verloor is met 213 hoger dan in het voorgaande jaar (162). Een aantal van hen kwam om het leven door ziektes met als grootste oorzaak hartfalen.

Tijdens het beoefenen van de bergsport kwamen er in Zwitserland bij 120 ongevallen in totaal 142 personen om het leven  Bij alle takken van de bergsport, met uitzondering van het “Felsklettern“, is het aantal dodelijke ongelukken toegenomen

verloop

Bij bergwandelingen waren het er 64,  Hochtouren 24,  Skitouren 26,  variant afdalingen 11 en tijdens het sneeuwschoenwandelen 5.  In 98 gevallen was de meest voorkomende oorzaak een dodelijke val of het neerstorten, de meeste daarvan tijdens bergwandelingen.

[/fusion_builder_container]

(Visited 467 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

één reactie op “Trieste bilans – Wallis scoort in 2015 het hoogst aantal dodelijke bergongevallen”

 • Hugo
  15 maart 2016 at 21:52

  Hallo Johan,
  Elk bergongeval is er een teveel…..Voor nabestaanden altijd zeer confronterend en pijnlijk. Elk ongeval is uiteraard een op zichzelf staande situatie die het gevolg is van een, of (vaak) meerdere oorzaken.
  Worden er nog aanbevelingen gedaan? Lees op de site dat in juni er nog eens uitgebreid op wordt ingegaan.
  Goed dat je hier op de Alpenweermansite aandacht voor vraagt!
  Groet,
  Hugo

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer