Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

De zwarte keerzijde van de bergsport
In 2015 moesten in de Zwitserse Alpen en Jura in totaal 2750 personen aansprak maken op de reddingsdienst respectievelijk gered worden. Dat zijn 294 personen meer dan in het jaar daarvoor. Ook het aantal personen wat het leven verloor is met 213 hoger dan in het voorgaande jaar (162). Een aantal van hen kwam om het leven door ziektes met als grootste oorzaak hartfalen.

Tijdens het beoefenen van de bergsport kwamen er in Zwitserland bij 120 ongevallen in totaal 142 personen om het leven  Bij alle takken van de bergsport, met uitzondering van het “Felsklettern“, is het aantal dodelijke ongelukken toegenomen

verloop

Bij bergwandelingen waren het er 64,  Hochtouren 24,  Skitouren 26,  variant afdalingen 11 en tijdens het sneeuwschoenwandelen 5.  In 98 gevallen was de meest voorkomende oorzaak een dodelijke val of het neerstorten, de meeste daarvan tijdens bergwandelingen.

[/fusion_builder_container]

één reactie op “Trieste bilans – Wallis scoort in 2015 het hoogst aantal dodelijke bergongevallen”

 • Hugo
  15 maart 2016 at 21:52

  Hallo Johan,
  Elk bergongeval is er een teveel…..Voor nabestaanden altijd zeer confronterend en pijnlijk. Elk ongeval is uiteraard een op zichzelf staande situatie die het gevolg is van een, of (vaak) meerdere oorzaken.
  Worden er nog aanbevelingen gedaan? Lees op de site dat in juni er nog eens uitgebreid op wordt ingegaan.
  Goed dat je hier op de Alpenweermansite aandacht voor vraagt!
  Groet,
  Hugo

Comments are closed.