Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Enige tijd geleden ontstond het idee om onze ’tracking skills’ te oefenen. Als wildernisgids is het van belang dat je bij het aantreffen van een dierspoor het dier ook kunt benoemen. Echter dit is niet altijd een makkelijke klus dus wat oefening kan nooit kwaad. We besloten om naar de Harz te gaan vanwege de mogelijkheid om ook een lynxtrack aan te treffen. Tevens was de afstand vanaf de grens naar de Harz ook te doen , iets meer dan 300km. en ik was er zelf ook nog nooit geweest.

[/fusion_builder_container]

(Visited 362 times, 1 visits today)

2 Reactie op “In de voetsporen van de Lynx in de Harz”

  • Johann
    15 februari 2016 at 20:18

    Mooie Blog Maurice. Ik ben zelf meerdere malen in de Harz geweest en het blijft een schitterende streek. Sinds het vallen van de muur is mn ook het vroegere oost Duitse deel toegankelijk en je merkt meteen de verschillen in landschap (natuur) en infrastructuur. Wellicht daar juist meer kans op het aantreffen van de Lynx?! Opvallend overigens de sneeuwarmoede die uit je Blog spreekt. In een beetje winter ligt daar een dik pak sneeuw met op de Brocken die schitterende Raureif sculpturen.

  • Maurice van den Boogaard | Surviking.nl
    16 februari 2016 at 10:16

    Dank Johann! De lynx is redelijk uitgewaaierd over de gehele Harz inmiddels, hotspot is wel ten westen van de Hochharz (Goslar, Braunlage, Bad-harzburg) volgens de kenners. Er was inderdaad weinig sneeuw, bovenop gok ik 30cm ongeveer. Mooi inderdaad om ook daar de bomen te zien die het zwaar te voortduren hebben onder de omstandigheden. Komt me een beetje bekend voor uit Noorwegen waar de bomen er soms ook zo uit zien 🙂

Comments are closed.