Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Enige tijd geleden ontstond het idee om onze ’tracking skills’ te oefenen. Als wildernisgids is het van belang dat je bij het aantreffen van een dierspoor het dier ook kunt benoemen. Echter dit is niet altijd een makkelijke klus dus wat oefening kan nooit kwaad. We besloten om naar de Harz te gaan vanwege de mogelijkheid om ook een lynxtrack aan te treffen. Tevens was de afstand vanaf de grens naar de Harz ook te doen , iets meer dan 300km. en ik was er zelf ook nog nooit geweest.

[/fusion_builder_container]

(Visited 458 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

2 Reactie op “In de voetsporen van de Lynx in de Harz”

  • Johann
    15 februari 2016 at 20:18

    Mooie Blog Maurice. Ik ben zelf meerdere malen in de Harz geweest en het blijft een schitterende streek. Sinds het vallen van de muur is mn ook het vroegere oost Duitse deel toegankelijk en je merkt meteen de verschillen in landschap (natuur) en infrastructuur. Wellicht daar juist meer kans op het aantreffen van de Lynx?! Opvallend overigens de sneeuwarmoede die uit je Blog spreekt. In een beetje winter ligt daar een dik pak sneeuw met op de Brocken die schitterende Raureif sculpturen.

  • Maurice van den Boogaard | Surviking.nl
    16 februari 2016 at 10:16

    Dank Johann! De lynx is redelijk uitgewaaierd over de gehele Harz inmiddels, hotspot is wel ten westen van de Hochharz (Goslar, Braunlage, Bad-harzburg) volgens de kenners. Er was inderdaad weinig sneeuw, bovenop gok ik 30cm ongeveer. Mooi inderdaad om ook daar de bomen te zien die het zwaar te voortduren hebben onder de omstandigheden. Komt me een beetje bekend voor uit Noorwegen waar de bomen er soms ook zo uit zien 🙂

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer