De Hintertuxer Gletscher in het Zillertal kan een unieke belofte doen: 100 procent natuurlijke sneeuwgarantie 365 dagen per jaar. Vanaf Kerstmis zijn de eerste sporen van de dag op de Hintertuxer Gletscher één keer per week voorbehouden voor de gasten van het viersterrenhotel Klausnerhof. Zij skiën eerder door de poedersneeuw dan wie dan ook. Het ontbijt wordt geserveerd in het Tuxer Fernerhaus, midden in de bergen.

De exclusieve ligging van het idyllische dorpje Hintertux aan de voet van het eeuwige ijs maakt dat alles mogelijk. De Hintertuxer Gletscher wordt beschouwd als het ‘beste gletsjerskigebied ter wereld’ en is in Oostenrijk het enige skigebied voor het hele jaar. Van begin december tot midden april vormt de Hintertuxer Gletscher samen met andere indrukwekkende skibergen de sneeuwzekere Ski- & Gletscherwelt Zillertal 3000.

Gepassioneerde skiërs en snowboarders kunnen dan genieten van 202 kilometer aan toppistes in alle moeilijkheidsgraden, prachtige afdalingen met natuurlijke sneeuw, uitnodigende diepsneeuwhellingen en uitdagende buckelpistes. Het Betterpark Hintertux is een van de hoogste freestylespots in Oostenrijk en een van de beste snowparks in het Alpengebied.

Wie in het Hotel Klausnerhof logeert, begint vanaf pole position. In slechts enkele minuten bereikt de gratis skibus het dalstation van de gletsjerkabelbaan van de Hintertuxer Gletscher.

Dalafdaling rechtstreeks naar hotel

De dalafdaling leidt direct terug naar het hotel. En omdat er in de skigebieden rond het Klausnerhof zoveel te beleven valt, trekt de skigids van het hotel met de skiërs de bergen in. Is er sneeuw, is er geen sneeuw, wanneer valt er sneeuw – daarover hoeven skiërs in Hintertux zich geen zorgen te maken. Al in oktober worden ze verwelkomd met poedersneeuw – en door de familie Klausner met hun viersterrenhotel in het winterwonderland.

De Panorama-Spa bevindt zich op de bovenste verdieping van het Klausnerhof. De waterwereld met panoramisch binnenzwembad en buitenzwembad dat het hele jaar door verwarmd wordt, biedt uitzicht op het eeuwige ijs. De whirlpool in de open lucht, de saunawereld, het dakterras, de schoonheidsbehandelingen en massages zijn een weldaad na een dag in de bergen.

Culinaire fijnproevers worden vooral verwend met producten van de eigen landbouwbedrijf van het hotel en met regionale lekkernijen. De wijnkelder van Martin Klausner is een ‘insider tip’ voor liefhebbers van goede wijnen.

Hintertux 770, Hintertux, Oostenrijk  | +43 (0)5287 8588 | info@klausnerhof.at | www.klausnerhof.at

(Visited 84 times, 1 visits today)